مشاوره طراحی و هوشمند سازی منزل بالاترین کیفیت تجهیزات

مانیتورخانه هوشمند
۱۴۰۲/۰۳/۱۰ (0) نظر

مانیتورخانه هوشمند

در این مقاله به سراغ یکی از تجهیزات کارآمد خانه هوشمند یعنی مانیتور خانه هوشمند و یا پانل لمسی هوشمند می­رویم. این مانیتور به منزله یک تجهیز جامع است که شما می­توانید از طریق آن تمامی قسمت­ها و تجهیزات خانه هوشمند را کنترل و مدیریت کنید. علاوه بر ارتباط قسمت­های مختلف خانه هوشمند، امکاناتی نظیر سیستم اینترکام نیز از طریق این پانل لمسی هوشمند در اختیار شما قرار می­گیرد. در یک تعریف کلی، هر تجهیزی که باعث ارتباط داخل و خارج از یک خانه شود، اینترکام نامیده می­شود.

با داشتن این پانل تمامی امکانات خانه هوشمند یک­جا در اختیار شما قرار می­گیرد.

 

پنل لمسی خانه هوشمند چیست؟

پانل لمسی خانه هوشمند، یک کنترل­کننده متمرکز است که امکان کنترل کلیه بخش­های خانه هوشمند را از یک نقطه فراهم می­کند. پانل لمسی خانه هوشمند در لایه­ای از شبکه که ارتباط کاربر با سیستم را برقرار می­کند، قرار می­گیرد و با مجهز بودن به نرم­افزار کاربردی، امکان انجام کلیه عملیات کنترلی را برای کاربر فراهم می­کند.

پانل­های لمسی علاوه بر توانایی ارتباط با کاربر به وسیله صفحه­ی لمسی، قابلیت ارتباط بی­سیم را نیز دارند. این ارتباط می­تواند به وسیله­ی موبایل و نرم­افزاری که مربوط به پانل لمسی است برقرار شود. بدین صورت که کاربر به جای مراجعه به پانل­ لمسی ، از راه دور و تنها با استفاده از موبایل خود این کار را انجام می­دهد.

در واقع یک پانل لمسی متشکل از یک نمایشگر LCD  به علاوه لایه­هایی مخصوص برای دریافت دستورات ورودی از طریق لمس آن می­باشد. پانل لمسی با چند روش مختلف ساخته می­شود که معروف­ترین این روش­ها، تکنولوژی خازنی و مقاومتی است.

در حقیقت پانل لمسی مشابه یک تبلت هوشمند است که آن را بر روی دیوار نصب کرده باشید. البته که هیچ تبلتی را سراغ ندارید که تا این حد کارآیی داشته باشد! پانل­های لمسی معمولاً در سایزهای 15، 10، 7 و یا حتی 4.5 اینچ وجود دارند. این پانل­ها علاوه بر ایفای نقش به عنوان آیفون تصویری، قابلیت­های دیگری را نیز در اختیار شما قرار می­دهند. شما می­توانید به راحتی اپلیکیشن خانه هوشمند خود را بر روی پانل اجرا کنید، اعلان­های امنیتی خانه را فعال کنید و یا آن را به سیستم صوتی خانه خود متصل کنید. در ادامه به تشریح هر کدام از این موارد و کاربردها می­پردازیم تا با کارآیی پانل لمسی خانه هوشمند بیشتر آشنا شوید.

 

نقش پانل­های لمسی در خانه­های هوشمند

پانل­های لمسی به صورت کلی برای کنترل و برنامه­ریزی قسمت­های مختلف خانه هوشمند شامل سیستم­های روشنایی، سرمایشی و گرمایشی، پرده­ها، شیرهای ورودی آب یا گاز، سیستم صوتی و تصویری یا حتی استفاده به عنوان یک آیفون تصویری به کار می­روند.

مدل­هایی از پانل لمسی وجود دارد که می­تواند تصاویر را به گوشی کاربر منتقل کنند. تصویر فردی که در پشت درب ایستاده یا هر دوربین دیگری که در خانه قرار دارد و به این سیستم متصل می­باشد.

در واقع، وقت آن رسیده که با آیفون­های تصویری خداحافظی کنید و یک سیستم اینترکام هوشمند را جایگزین آن کنید. برای این­ منظور، کافی است یک پانل مجهز به دوربین در بیرون از خانه به عنوان زنگ درب (door bell یا door phone) نصب کنید و آن را به پانل لمسی هوشمندی که در داخل خانه نصب کرده­اید، متصل کنید. با نصب نرم­افزار اینترکام بر روی گوشی هوشمند خود یک سیستم اینترکام هوشمند کامل خواهید داشت.  با این روش حتی از راه دور و هنگامی که خارج از خانه هستید، می­توانید درب خانه را باز کنید. در حقیقت، اگر شخصی زنگ درب را بفشارد، ابتدا سیستم اینترکام بر روی پانل لمسی هوشمند فعال می­شود.

 

در صورتی که پس از طی مدت زمان مشخصی، هیچ­کدام از پانل­های لمسی داخل خانه به زنگ، پاسخ ندهند، تماس به گوشی هوشمند شما منتقل شده و بنابراین بدون حضور در خانه هم می­توانید از افراد پشت درب آگاه شوید و حتی در صورت لزوم با آن­ها مکالمه کنید. در نهایت اگر شما تماس را هم از دست بدهید، سیستم اینترکام به طور خودکار، فیلم و تصویر فرد مراجعه کننده را ضبط می­کند.

بسیار پیش­ آمده که پستچی، بسته پستی را برای شما آورده و شما در خانه حضور نداشتید و همین امر باعث شده تا برای دریافت بسته به دردسر بیفتید. با راه­اندازی یک سیستم اینترکام هوشمند می­توانید با خیال آسوده، از طریق دوربین پانل زنگ، از حضور پستچی اطمینان حاصل کنید و در را باز کنید تا پستچی بسته را در خانه شما قرار دهد.

با وجود این سیستم، حتی می­توانید از خارج از خانه با افراد داخل خانه تماس بگیرید و با آن­ها مکالمه تصویری داشته باشید. به طور مثال، می­توانید از محل کار با فرزندان خود در خانه تماس بگیرید و از وضعیت آن­ها آگاه شوید. این ویژگی برای افرادی که مالک یک ویلا یا خانه استیجاری هستند نیز بسیار مفید است. این افراد می­توانند بدون نیاز به دانستن شماره موبایل مستاجر خود، در مواقع لزوم با او ارتباط برقرار کنند.

برقراری تماس با استفاده از پانل لمسی هوشمند، زمانی جذاب­تر می­شود که شما در حین مکالمه و تماس، می­توانید با اپلیکیشن خانه هوشمند نیز کار کنید، مثلا چراغ روشنایی آشپزخانه را در حین مکالمه خاموش کنید. این قابلیت در مقایسه با گوشی­های هوشمند بسیار مفید است، چرا که در گوشی­های هوشمند با زنگ خوردن گوشی، بقیه گزینه­ها غیر قابل دسترس می­شوند.

از دیگر قابلیت­های پانل لمسی هوشمند این است که شما می­توانید اپلیکیشن خانه هوشمند را بر روی آن اجرا کنید. ناگفته واضح است که اجرای اپلیکیشن در مود Landscape باعث می­شود تا بهتر تجهیزات خانه هوشمند خود را کنترل و مدیریت کنید.

موضوع جالب بعدی این است که به کمک این پانل لمسی می­توان آبیاری منزل را نیز انجام داد.

تصور کنید در نیمه­های روز، بعد از صرف ناهار، با ترفندهای فراوان، کودک دلبندتان را خوابانده­اید. گوشی هوشمند خود را در حالت بی­صدا قرار می­دهید، تلویزیون را خاموش می­کنید و … تا کودک، با خیال راحت و بدون هیچ مزاحمتی چند ساعتی را استراحت کند؛ غافل از آن­که ناگهان تلفن خانه و یا زنگ درب به صدا در می­آید! به جرات می­توان گفت تمامی خانواده­ها این موقعیت را تجربه کرده­اند. خانه هوشمند برای حل این مشکل یک راه­حل جالب به شما پیشنهاد می­کند. شما می­توانید برای چنین مواقعی یک سناریو سکوت تعریف کنید. در این سناریو به محض این­که یکی از زنگ­ها (تلفن،درب­خانه، موبایل و …) به سیستم اینترکام منتقل شود، به جای اینکه زنگ به صدا در بیاید، مثلا یک لامپ به حالت چشمک زن در می­آید و از آن طریق سیستم به شما می­فهماند که می­بایستی به سراغ پانل لمسی هوشمند خود بروید تا متوجه شوید کدام­یک از زنگ­ها فعال شده است. حتی برای فعال کردن مجدد صدای تمامی زنگ­ها، بدون هیچ زحمتی و با لمس یک دکمه، سناریو سکوت را غیر فعال می­کنید.    

یکی دیگر از قابلیت­های جالب پانل­های لمسی پخش موسیقی توسط آن­ها است. در برخی پانل­های لمسی کاربر می­تواند به صورت مستقیم Flash و یا Memory Card  خود را به پانل وصل کند و یا با استفاده از نرم­افزارهای آنلاین مانند Radio Javan  به صورت آنلاین و از طریق اینترنت، موسیقی دلخواه را دریافت نماید و یا با استفاده از امکان E-sharing  موجود در تمامی موبایل­های تحت سیستم­عامل iOS و Android موسیقی مورد نظر را به روی پانل لمسی فرستاده و امکان پخش آن به راحتی و بدون نیاز به هیچ­گونه نرم افزار جانبی به سادگی فراهم آورد. همچنین می­توان چند اسپیکرr را به صورت مستقیم به آن وصل نمود.

 

ایجاد امنیت در خانه با پانل­های لمسی

بحث امنیتی که از مهم ترین موارد خانه هوشمند می­باشد نیز در این پانل­های لمسی گنجانده شده است. کاربر می­تواند با استفاده از سناریوهایی امنیتی که تعریف می­کند، سطح امنیتی خانه خود را ارتقا بخشد. همچنین پانل­ها با وجود سنسورهای مختلف اعلام حریق، نشت گاز یا کنترل­کننده­ی درب­ها می­توانند که حادثه را قبل از وقوع، خبر دهند.

در واقع پانل لمسی هوشمند در خانه شما می­تواند نقش یک پانل امنیتی را ایفا کند. هنگام خروج از منزل کافی است با یک لمس بر روی پانل، خانه را به مود امنیت برده و تمامی آلارم­ها و اعلان­های امنیتی را فعال کنید.

گاهی اوقات نیز جنبه­های امنیتی به ما این اجازه را نمی­دهد که دسترسی اپلیکیشن خانه هوشمند خود را بر روی موبایل افرادی که برای یک مهمانی به منزل ما دعوت شده­اند، فعال کنیم. در عوض این­گونه افراد می­توانند از طریق پانل­های لمسی بدون اینکه از پسورد امنیتی خانه هوشمند شما آگاه باشند، اپلیکیشن را اجرا کرده و به تجهیزات و امکانات خانه هوشمند شما دسترسی داشته باشند. از جنبه دیگر، در ویلا، هتل و یا خانه هایی که افراد، آن مکان را به طور موقت اجاره می­کنند، نیازی به ست کردن اپلیکیشن خانه هوشمند بر روی موبایل نیست؛ بلکه اشخاص می­توانند در طول مدت اقامت خود، برای بهره­مندی از قابلیت­های خانه هوشمند از پانل لمسی هوشمند کمک بگیرند.

 

 

مزایای استفاده از پانل لمسی

با توجه به فراگیر شدن گوشی­­های هوشمند و تبلت­ها و نفوذ بسیار بالای آ­نها در زندگی روزمره، استفاده از این تجهیزات برای همه کاملاً آشنا و جذاب است. همچنین که به دلیل گرافیکی بودن محیط، استفاده از آن نیاز به دانش بالایی ندارد.

پانل­ لمسی هم، علاوه بر داشتن ظاهری شیک و زیبا، دارای یک رابط کاربری ساده است که از آیکون‌های مختلف برای نمایش وضعیت چراغ‌ها، دما، قفل‌ها، دوربین‌های امنیتی و … استفاده می‌کند. این ویژگی استفاده از آن را برای کودکان و حتی سالمندان، آسان می‌کند.

ارتباط پانل لمسی با تجهیزات کنترل­کننده، کاملاً بی­سیم بوده و برای نصب در محل انتخابی، نیاز به سیم­کشی اضافی و یا ایجاد تغییرات در برق ساختمان نخواهید داشت و حتی در بعضی مدل­ها نصب آن به صورت “روکار” انجام می­شود و لذا نیازی به تخریب دیوار و جاگذاری قوطی مخصوص ندارد.

پانل لمسی موجب افزایش فضای کاربردی خانه می­شود؛ به این صورت که در روش سنتی برای هر بخش روشنایی بایستی کلید مجزا در نظر گرفته می­شد، در حالی که در خانه هوشمند به جای تمامی آن کلیدها از یک پانل لمسی برای کنترل روشنایی کل ساختمان، سیستم صوتی و تصویری، سیستم سرمایش و گرمایش و …  می­توان استفاده کرد.

شاید تنها عیب پانل لمسی هوشمند این است که این پانل فقط در یک نقطه از خانه قرار می­گیرد. البته این مشکل را می­توان به راحتی با نصب پانل در جاهای مختلف خانه حل کرد. وجود حداقل دو پانل لمسی هوشمند، امکانات گسترده­تری را در اختیار شما قرار می­دهد. به­طور مثال، در خانه­های دوبلکس با نصب یک پانل در طبقه همکف و یک پانل در طبقه دوم، دسترسی به پانل لمسی آسان­تر خواهد شد. افراد خانه با استفاده از این پانل­ها می­توانند به راحتی و بدون نیاز به پایین رفتن یا بالا آمدن از پله­ها با هم ارتباط برقرار کنند. در بعضی از خانه­ها، یک سوئیت به عنوان محل اقامت مهمان در نظر گرفته می­شود. در این موارد، می­توان یک پانل لمسی مجزا به سوئیت مهمان اختصاص داد. با نصب این پانل، علاوه بر اینکه مهمان به امکانات و تجهیزات خانه هوشمند در محدوده خود دسترسی دارد، می­تواند در مواقع لزوم با صاحب­خانه ارتباط برقرار کند.

اگر در یک خانه بنا به نیاز، از چندین پانل لمسی استفاده شود، قابلیت­های دیگری را نیز می­توان برای سیستم  برشمرد. با داشتن چندین پانل لمسی در نقاط مختلف خانه، علاوه بر تمامی مزایای فوق، می­توانید هم­زمان از طریق یکی از پانل­های لمسی با بقیه پانل­ها به صورت صوتی یا تصویری تماس برقرار کنید. فرض کنید موقع شام فرا رسیده و شما قصد دارید تمامی اهالی خانه را به همراه مهمان، به سر میز شام دعوت کنید. کافی است پیغام خود را از طریق یکی از پانل­های لمسی در مود Broadcast بر روی پانل­های لمسی دیگر پخش کنید تا همه افراد را مطلع کنید.

لزوماً وجود بیش از دو پانل لمسی هوشمند، به معنای ارتباط و فعالسازی هم­زمان تمامی پانل­های لمسی نیست؛ بلکه این امکان وجود دارد تا از بین چند پانل لمسی فقط با یکی از آن­ها تماس صوتی یا تصویری برقرار کنید.

یکی از نگرانی­های افراد برای تهیه و نصب چند پانل لمسی هوشمند در خانه، افزایش قیمت تجهیزات است. برای صرفه­جویی در هزینه، می­توان پانل لمسی اصلی را با ابعاد 15 تا 10 اینچ انتخاب کرد و برای بقیه پانل­ها از ابعاد کوچکتر مثلا 4،5 اینچی استفاده کرد. به طور کلی، پانل­های فرعی در محدوده­های کوچکتری قرار می­گیرند و از آن­جایی که معمولا تنها تجهیزات خانه هوشمند را در همان محدوده کنترل می­کنند، نیازی به استفاده از پانل­های بزرگ نیست.

در پایان، امیدواریم با نکاتی که در این مقاله ذکر شد، با امکانات مانیتور لمسی خانه هوشمند و سیستم اینترکام آشنا شده باشید. شاید پیش از این هم با سیستم­های هوشمند سر و کار داشته­اید، اما داشتن چند سیستم هوشمند مجزا که هر کدام با اپلیکیشن و طرزکار مختلف عمل می­کنند بسیار ملال آور است. شرکت خانه هوشمند نویک با ارائه یک مانیتور لمسی خانه هوشمند، سعی کرده تا کنترل و مدیریت تمامی قسمت­های خانه هوشمند را به صورت جامع و یکپارچه در اختیار شما قرار دهد. 

(0) نظر

ارسال نظر :